Logo bredavandaag.nl

Gemeente gaat fietsen stimuleren met gratis drankjes

BREDA - De gemeente gaat mensen die gebruik maken van de gemeentelijke fietsenstallingen belonen met een gratis drankje. Hiermee hoopt de gemeente meer Bredanaars te stimuleren om nog vaker de fiets te pakken in de stad. De actie maakt deel uit van ‘Breda trapt door’, de aanpak waarmee Breda de fietsvoorzieningen wil verbeteren en het gebruik van de tweewieler wil stimuleren.


Wethouder Selçuk Akinci zegt dat fietsen gezond is, goedkoop, goed voor het milieu en vaak ook nog sneller.  “En in de fietsenstallingen staat je fiets veilig en droog. Alle reden dus om, als je naar de stad wil, de fiets te pakken. Om de fietsers eens extra in het zonnetje te zetten, hebben we samen met ondernemers in de binnenstad, deze actie op touw gezet. Maakt het fietsen nog gezelliger."

Bezoekers krijgen van 17 oktober tot en met 14 november een muntje als ze hun fiets parkeren. Hiermee hebben ze  na aankoop van een eerste consumptie recht op een gratis drankje. De muntjes blijven geldig tot en met 28 november. Horecagelegenheden die meedoen met de actie zijn: Binnen Breda, De Avenue, De Bruine Pij, Chassé Theater, Bowling Breda, Lunch4You, Charelli, Con Fuego, Rhodos, Taste, Rosso, Publieke Werken en Sloo.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief