Een van de deelnemende projecten: Bouverijen.
Een van de deelnemende projecten: Bouverijen. Wijnand Nijs

Bredase nieuwbouw opent zaterdag deuren

Economie nieuwbouw

BREDA - Verschillende nieuwbouwprojecten in Breda openen op zaterdag 25 oktober hun deuren. Belangstellenden kunnen dan tussen 11 en 13 uur een kijkje nemen in wat hun toekomstige woning zou kunnen zijn.

In Breda gaat het om Bouverijen, Breda Vooruit en SEINBreda. Bij sommige projecten zijn modelwoningen geopend en overal zijn mensen aanwezig die kunnen vertellen over de plannen. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen.

Breda Woont is een initiatief van Woonplatform Breda, waarin onder meer bouwers, woningcorporaties, makelaars en gemeente Breda zich hebben verzameld. BredaWoont.nl moet de portal worden voor (nieuwbouw) huur en koop woningaanbod in Breda.

In september werd de eerste Woondag gehouden. Onder meer WonenBrebrug, NBU en DuraVermeer openden projecten. Een woordvoerder van stichting LNP (Landelijk Nieuwbouw Portaal) denkt dat er behoefte is aan een open dag voor de nieuwbouw. “In Amsterdam doen we dit al langere tijd en zien we dat geïnteresseerden een ronde maken langs verschillende woningen.”

Deelnemende projecten zaterdag 25 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur:
Bouverijen, Burg. Verdaasdonkstraat, Teteringen;  Breda Vooruit, informatiecentrum Willemstraat 5, Breda; SEINBreda, naast de hoofdingang van NS Station aan Belcrumzijde, Breda.