Afbeelding

Krakende vleermuizen vertragen sloopplannen flats Lage Kant

Economie

BREDA - De sloop van zes flatblokken aan de Lage Kant wordt uitgesteld. Aanleiding is een groep vleermuizen die in de gebouwen woont. De beesten zijn een beschermde diersoort waardoor het neerhalen van de panden tenminste is vertraagd tot voorjaar 2015.

Een woordvoerder van WonenBreburgvan zegt dat de ongenode bewoners een week geleden werden ontdekt. Doordat de vleermuizen in de winter slapen mogen ze tot die tijd in het gebouw bivakkeren. Het verstoren van een vleermuis in winterslaap kan het beestje zoveel energie kosten dat hij of zij uitgeput aan de lente begint.

De woningcorporatie gaat eind november met de gemeente overleggen hoe de vleermuizen het beste kunnen worden verwijderd. “Daarvoor moet een speciaal protocol worden gevolgd, hoe dat eruit ziet weten we over een maand”, aldus de woordvoeder.

De woningcorporatie wil op de plek van de flats graag een woonzorgcomplex bouwen voor de cliënten van De Leystroom. Aangezien er hiervoor nog geen duidelijke bouwplannen op tafel liggen lopen deze ook geen vertraging op. "Het bekruist onze plannen enigszins, maar daar komen we wel overheen”, laat WonenBreburg in een reactie weten.