Aan het eind van de feestweek wint NAC met 2-1 van AZ. foto Peter Visser
Aan het eind van de feestweek wint NAC met 2-1 van AZ. foto Peter Visser

NAC trainer moet consistent zijn en aanvallend willen voetballen

NAC

BREDA - De nieuwe NAC-trainer moet een duidelijke consistente lijn hanteren en aanvallend voetbal nastreven. Dat staat in het  functieprofiel dat is opgesteld door de directie van NAC en het RvC-lid Technische Zaken, Hubert Baardemans.

Met dit functieprofiel in de hand gaat NAC gesprekken aan met mogelijke kandidaten. Naar aanleiding van de openlijke vrijage op nationale televisie, informeert NAC in de tussentijd bij het management van Gertjan Verbeek of er aanleiding is voor een vrijblijvend gesprek tussen beide partijen.

De ideale kandidaat hoeft niet per se uit Breda te komen. De nieuwe eerste man moet sterke persoonlijkheid met empathisch vermogen zijn, aldus NAC. Bovendien moet hij de bindende factor zijn tussen de verschillende disciplines binnen de technische staf en moet hij een brug slaan naar de jeugdafdeling van NAC. “De ideale kandidaat beschikt bij voorkeur over ervaring als hoofdtrainer in de Jupiler League of de Eredivisie.”

“Tegelijkertijd moet de nieuwe trainer van NAC zijn mannetje staan bij de verschillende geledingen binnen de organisatie en affiniteit hebben met de unieke clubcultuur van de Bredase club”, aldus Technisch Directeur Graeme Rutjes op de site van NAC.