foto Peter Visser
foto Peter Visser

Maaskant: ‘NAC is een mooie club’

NAC

STEENAKKER - Robert Maaskant zou zich gemeld hebben bij de financiers van NAC om als opvolger van de maandag 13 oktober ontslagen Nebojsa Gudelj. Dat meldt VI. Tegenover BredaVandaag ontkent de oud-trainer van NAC dat. “Ik weet niet eens wie de financiers zijn.”

Maaskant staat best open voor een nieuwe periode. “NAC is een mooie club, Breda is mijn stad”, laat hij weten vanuit de Verenigde Staten, waar hij actief is bij Columbus Crew. Een nieuw dienstverband is nu echter niet aan de orde. “Ik heb hier gewoon een doorlopend contract”, aldus de trainer.

Robert Maaskant was tussen 2008 en 2010 trainer van NAC. Kort na aanvang van seizoen 2010-2011 vertrok hij naar Wisla Kraków, waar hij in zijn eerste seizoen kampioen werd. Vervolgens trainde Maaskant bij Texas Dutch Lions, Groningen, Dynamo Minsk en nu dus Columbus Crew.

NAC presenteerde deze week een profielschets voor een nieuwe trainer. Die zou in elk geval aanvallend voetbal moeten willen spelen en consistent moeten zijn. In de zoektocht naar een nieuwe trainer gaat NAC ook kijken of een vrijblijvend orriënterend gesprek met Gertjan Verbeek zin heeft. Die gaf eerder op Fox aan open te staan voor een telefoontje.