foto Peter Visser

Slim NAC neemt punt mee uit Arnhem

ARNHEM/BREDA - NAC heeft zaterdagavond een punt behaald in het duel met Vitesse. In het Geldredome stond er na negentig minuten voetbal een 2-2 eindstand op het scorebord. Voetballend was de thuisploeg vele malen beter dan NAC, maar de Bredanaars maakte goed gebruik van de mogelijkheden die het kreeg.

Vitesse was de eerste helft heer en meester op het veld. De Arnhemmers kregen een aantal kansen in de openingsfase, die zich bijna volledig afspeelde op de helft van NAC. Omdat Vitesse zelf de goal niet maakte, besloot Isak Ssewankambo een handje te helpen. Na dom balverlies in de opbouw, trok hij Denys Olijnyk neer in het strafschopgebied. Marko Vejinovic schoot na een half uur spelen hard in de kruising: 1-0.

Gemiste penalty
NAC werd twee keer gevaarlijk in de eerste 45 minuten. Kingsley Boateng faalde, niet voor het eerst dit seizoen, in een één-op-één-situatie. Tien minuten na de penalty van Vitesse kreeg NAC ook een kans vanaf elf meter. Adnane Tighadouini ging na een mooie solo over het been van een Vitesse-verdediger, maar net als tegen ADO Den Haag ging de penalty er niet in. Ditmaal was het Erik Falkenburg die mistte.

Het spelbeeld veranderde iets in de tweede helft. Het was nog steeds Vitesse dat veel balbezit had, maar NAC werd brutaler en loerde op de counter. De thuisploeg maakte geen haast om nog een goal te maken en de Bredanaars grepen hun kans met een succesvolle tegenstoot. Boateng stuitte eerst op Piet Velthuizen, maar in de rebound schoot Tighadouini de 1-1 binnen.

Tweemaal een vrije trap
NAC was een tijdje de gevaarlijkste van de twee ploegen, maar toch was het Vitesse dat als eerste scoorde. De maker van de 1-0 scoorde weer uit een standaardsituatie. Vejinovic krulde een vrije trap in de kruising en zette de 2-1 op het scorebord.

De buit leek binnen voor de ploeg van Peter Bosz, maar Tighadouini verdubbele zijn doelpuntenaantal deze wedstrijd. Ook hij scoorde uit een vrije trap. Vanaf de zijkant van het veld dwarrelde de bal richting de tweede paal. Doelman Velthuizen verkeek zich op de bal en liet hem in het doel stuiteren: 2-2. Al weer de vijfde goal dit seizoen voor 'Adje'.

NAC kan tevreden met zijn met een punt, maar schiet er op de ranglijst nog niks mee op. Directe concurrent ADO won vrijdag van FC Dordrecht en staat op doelsaldo boven NAC, dat nu met een zestiende plaats onder de streep staat