Afbeelding

Vraagtekens VVD bij keuze ‘bike een biertje’-deelnemers

Politiek

BREDA - De VVD-fractie wil weten op welke manier de gemeente partners heeft gekozen voor de fietsactie ‘Bike een biertje, fiets een frisje’, die 17 oktober is gestart. Volgens de liberalen zijn er ondernemers die wellicht wel hadden willen meedoen, maar die niet benaderd zijn.

De VVD maakt dit duidelijk in vragen aan het Bredase college van burgemeester en wethouders. Met de campagne wil Breda inwoners stimuleren om nog vaker de fiets in de stad te pakken. Iedere fietser die zijn of haar fiets stalt in e´e´n van de gemeentelijke fietsenstallingen kan rekenen op een gratis tweede consumptie bij e´e´n van de deelnemende horecagelegenheden.

In totaal zijn er 13 horecagelegenheden die meedoen aan deze actie. “De VVD fractie heeft ondernemers gesproken die wellicht ook aan deze actie hadden deelgenomen als zij hiervoor waren benaderd. Zij hebben geen afweging kunnen maken om wel of niet mee te doen aangezien ze niet benaderd zijn en de voorwaarden om mee te doen niet kennen.”

De fractie vraagt zich af met wie overleg is gevoerd in de voorbereiding van deze campagne en welke ondernemers zijn benaderd om mee te doen aan deze campagne. Ook vraagt de VVD zich af of er een selectie is gemaakt in de benaderde ondernemers en als dat zo is op basis van welke criteria dit is gebeurd. Ook wil de vragensteller weten wat de gemeente betaalt aan deze campagne en wat de afspraken zijn met de dertien deelnemende ondernemers.