Still uit een van de korte films die meereist met About Freedom.
Still uit een van de korte films die meereist met About Freedom.

Duizend bezoekers bij start About Freedom on tour in Breda

Cultuur

BREDA - Het rondreizende bevrijdingsfestival About Freedom is zondag officieel begonnen aan haar tocht door Nederland. Het vrijheidsfestival werd zondagmiddag door ruim 1000 bezoekers bezocht.

Het vrijheidsprogramma van About Freedom werd zondag in het stadhuis officieel geopend door Miriam Haagh, wethouder zorg, wijkontwikkeling, welzijn en onderwijs.

Bezoekers konden hier vervolgens de hele middag terecht om gezeten aan keukentafels internationale korte films over vrijheid te bekijken, smaken van vrijheid te proeven in gerechtjes van fooddesigner Ralph Geerts en vooral ook om met elkaar in gesprek te gaan over de ware betekenis van vrijheid. Speciaal voor kinderen werd de ‘Freedom River Game’ gelanceerd en natuurlijk was er livemuziek, verzorgd door Music Generations en Arie Mosies, frontman van de in jaren ‘50/’60 populaire band ‘The Rocking Teens’.

Het evenement maakt na zondag een maandenlange reis langs de historische route van de bevrijders en doet in totaal twaalf steden aan. Daar worden op verschillende manieren internationale verhalen over vrijheid samengebracht met de lokale historie van 1940 tot 1945.

Meer over het festival: Bekijk het programma dat BredaNu maakte.