NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld
NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld Peter Visser

NAC voor beker op bezoek in kelder betaald voetbal: 'Fortuna niet onderschatten'

NAC

BREDA - NAC ging er zaterdag bij Vitesse als een dief in de nacht vandoor met een punt. Daarmee behield interim-coach Eric Hellemons zijn ongeslagen status als coach van NAC. Dinsdag mag hij proberen ook ongeslagen te blijven in de beker, als NAC op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.

Fortuna staat na elf wedstrijden met slechts twee gewonnen potjes stijf onderaan in de eerste divisie. Hellemons waakt echter voor onderschatting. “Fortuna is zeker geen makkelijke tegenstander, die moeten we niet onderschatten”, zegt hij op NAC.nl. “Daar heb ik tijdens de training die jongens ook meerdere keren op gewezen. Er zitten een aantal spelers bij die creativiteit hebben. Met name in de omschakeling moeten wij ze echter pijn kunnen doen.”

Als NAC de gebruikelijke uitwedstrijd in de beker doorkomt, staan de Bredanaars bij de laatste zestien. “Dat is voor de club goed en voor de spelers goed. Dan ontstaat er iets, ga je met iets meer flair richting de volgende wedstrijden."

Bij NAC maakt Jesse van Bezooijen zijn debuut. Van Bezooijen trainde de afgelopen weken regelmatig mee met de selectie. In Sittard mag hij zich vanaf het beginsignaal bewijzen. Hij vervangt Drost, die geblesseerd is. De jongeling krijgt een plek als rechter centrale verdediger.