Afbeelding

Wegvallen ontwikkelaar MAB zorgt voor extra vertraging Achter de Lange Stallen

Economie

BREDA - De ontwikkeling van winkelcentrum Achter de Lange Stallen loopt zes tot negen maanden vertraging op. Oorzaak is dit keer uitstel in de ondertekening van de anterieure overeenkomst. Het aandeel van MAB Development in het project moet verdeeld worden onder de andere partijen. De ontwikkelaar houdt volgend jaar namelijk op te bestaan.

Carlo Verhart van MAB Development zegt dat het bedrijf momenteel druk bezig is met het afbouwen van haar activiteiten. Hierbij wil de ontwikkelaar haar aandeel in Achter de Lange Stallen overdragen een een van de overige betrokken partijen; Dura Vermeer Vastgoed, Syntrus Achmea en WonenBreburg.

Vorig jaar mei leek het er nog op dat MAB Development in ieder geval alle lopende projecten wilde afronden. Wehouder Meeuwis maande toen de gemeenteraad om vooral haast te maken met een besluit, omdat MAB Development zich anders zou terugtrekken als ontwikkelaar. “Wel verwacht ik dat er misschien wat meer handtekeningen moeten komen, ook van de investeerder”, zei wethouder Meeuwis toen.  De extra handtekeningen blijken nu ook wat extra tijd te kosten.

Verhart is niet verbaasd over de vertraging. “Wat je vaak ziet bij zulke projecten is dat de onderhandelingen even lang duren als de bouw van het project zelf. De mensen gaan niet over een nacht ijs.” Hij verwacht dat de partijen ergens in het eerste kwartaal van 2015 een overeenkomst bereiken.

Verhart denkt niet dat er een nieuwe externe partij aan te pas moet komen om de overeenkomst sluitend te krijgen. De kans is volgens hem dan groter dat het aandeel van MAB wordt overgeheveld naar Rabobank Vastgoed of Bouwfonds Investment Management.

Door de vertraging loopt het project Achter de Lange Stallen volgens Verhart een vertraging op van zes tot negen maanden. Wanneer daadwerkelijk de eerste paal de grond ingaat durft hij niet te zeggen.