Parkeerbon aan het Speelhuisplein. Let op de naamgeving van de straat op de bon: die meldt Oude Terheijdenseweg.
Parkeerbon aan het Speelhuisplein. Let op de naamgeving van de straat op de bon: die meldt Oude Terheijdenseweg.

Ruim 31-duizend euro aan buitenlandse parkeerboetes oninbaar voor Breda

Politiek

BREDA - Breda heeft in 2013 31.400 euro aan buitenlandse parkeerboetes niet kunnen innen. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de VVD. Het gaat om 541 naheffingen, zoals de boetes officieel heten, die niet konden worden geïnd.

Oorzaak van het niet kunnen innen is het ontbreken van een verdrag met de betreffende landen. Dat schrijft het college. In totaal kan 4,2% van alle naheffingen niet worden geïnd, blijkt uit het schrijven. “Daar kunnen we, zolang er geen sprake is van verdragen, ook niets aan veranderen. We hebben geen invloed op de verdragen van de RDW met andere landen. Dit wordt op Europees niveau geregeld. Wellicht liggen hier op termijn mogelijkheden.”

In totaal kregen 2181 buitenlandse foutparkeerders een boete. 541 daarvan bleken oninbaar wegens het ontbreken van een verdrag, 39 werden er geseponeerd. In totaal inde de gemeente Breda in 2013 € 654.546 aan parkeerboetes. Voor het innen maakt Breda gebruik van een gespecialiseerd bedrijf. Dat garandeert 98% betalingen van Nederlandse foutparkeerders, 80% van Belgische en Duitse en 70% van Poolse.