De Marckhoek in het Ginneken.
De Marckhoek in het Ginneken. Wijnand Nijs

College: Geen invoering tweerichtingsverkeer Duivelsbruglaan

Politiek

GINNEKEN - Breda gaat geen tweerichtinsgverkeer invoeren in een deel van de Duivelsbruglaan. Fractievoorzitter Yvonne de Heer-Seveke van TROTS/OPA had daar met vragen richting het college op aangedrongen.

Aanleiding was de volgens haar toegenomen verkeersdruk op de Ginnekenweg na de oplevering van complex De Marckhoek aan de Duivelsbruglaan. Daar hebben 91 bewoners hun intrek genomen. Volgens het college is daarvan geen sprake. “Immers, er zijn nu minder woningen dan voorheen.”

De Heer verwees in haar vragen naar het tweerichtingsverkeer zoals dat enige tijd is geweest tussen de Bouvignelaan en de Marckhoek. Volgens het college was dat een tijdelijke situatie tijdens de bouw. “Om overlast van het bouwverkeer op de overige wegen van het Ginneken te voorkomen.”

Het invoeren van tweerichtingsverkeer zou voor toename van verkeer zorgen op de Duivelsbruglaan en de aanliggende straten, zoals de Werfstraat en de Rechinélaan. “Daarbij is dit deel van de Duivelsbruglaan niet berekend op tweerichtingsverkeer.” Deels invoeren van tweerichtingsverkeer zou bovendien voor verwarring zorgen voor verkeer richting Ginnekenmarkt, motiveert het College de afwijzing van de suggestie.

In dezelfde vragen stelde de fractievoorzitter de naamgeving van het straatdeel aan de orde: dat heet Markhoek, en niet, wat volgens haar logischer was geweest Marckhoek. De keuze voor Markhoek is logisch, aldus het college. “De straatnaam verwijst nar de rivier de Mark, dat, net als het woord ‘hoek’ met een k wordt geschreven en noet met ‘ck’.”