De intocht van Sinterklaas op 16 november 2013. foto Perry Roovers
De intocht van Sinterklaas op 16 november 2013. foto Perry Roovers

Nog een paar nachtjes: Sint en Zwarte Piet arriveren 15 november in Breda

Algemeen intocht Sinterklaas

BREDA - Ook al had Breda afgelopen weekend nog de zomer in de bol, het is toch echt november. Dus is het weer tijd voor de intocht van Sinterklaas. Zaterdag 15 november komt de Sint samen met zijn Zwarte Pieten aan in de Haven van Breda.

Het feestelijk ontvangst in de Haven begint om 13.30 uur met Piet Ronaldo, die samen met Rien Roks de wachtende kinderen en hun ouders in de stemming brengt voor de aankomst van St. Nicolaas. Die arriveert met zijn boot de ‘Adriaan van Bergen’ om 14.00 uur.

Voor de laatste maal is de ontvangst door Burgemeester Van der Velden, die een kleine twee weken later officieel afscheid neemt van de stad. De burgervader doet de ontvangst samen met de gouverneur. Aan de kade van de Haven is daarna een optreden van de feestpieten, waarna om ongeveer 14.45 uur de hele stoet in optocht door de binnenstad gaat.

De route van de Sint en zijn gevolg gaat als volgt: Kraanstraat - Vismarktstraat - Havermarkt - Reigerstraat - Grote Markt - Kerkplein - Torenstraat - Eindstraat - Ginnekenstraat - Van Coothplein - Keizerstraat - Oude Vest - Halstraat - Grote Markt.

Op de Grote Markt is het vervolgens nog tot vijf uur feest. Vanaf 15.30 uur zijn er optredens van Pietenkapel De Meikevers, de Gebroeders Ko en na het afscheid van Sinterklaar om 16.30 uur een echte afterparty met de DJ pieten van DJ school Breda.