Logo bredavandaag.nl
Wiley Wiggins/Flickr.com

Enge clown in Mastbos zorgt voor spookverhalen op school

BREDA - In het Mastbos zwerft een enge clown rond. Dat zijn althans de berichten die de ronde doen op basisschool Laurentius. Voor de school zijn de wilde verhalen nu aanleiding om in een brief uit te leggen wat er precies aan de hand is.


Vijf meisjes zouden na de hockeytraining naar huis zijn gefietst langs het Mastbos. Daar zouden zij door een fietsende clown gemeen zijn aangekeken. Toen de jongedames snel wegfietsten zette de clown de achtervolging in.

Het incident bij het bos heeft voor veel commotie gezorgd op basisschool Laurentius. Volgens Schooldirecteur Fons Fluitman werden de verhalen steeds wilder. Hierbij werd ook vaak de link gelegd met de enge clown-epidemie die momenteel in Frankrijk heerst. “Daarom hebben we nu de ouders middels een brief uitleg gegeven over wat er precies gebeurd is die avond”, aldus de schooldirecteur. Verder roept de school ouders op om de verhalen die de kinderen vertellen te controleren op het waarheidsgehalte.

“We gaan er vooralsnog vanuit dat het een eenmalige grap is geweest. Tegelijkertijd gaan we het niet bagatelliseren en bekijken we ieder verhaal zorgvuldig”, aldus Fluitman. De schooldirecteur raadt kinderen aan om vooral samen te fietsen bij het bos en geen contact met clowns te maken.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief