Afbeelding

Betrokken Ondernemers Breda gaan Mastbos opknappen

Algemeen

BREDA - De Betrokken Ondernemers Breda gaan zich komend jaar inzetten voor een grootse opknapbeurt van het Mastbos. Het startsein moet gegeven worden op NL Doet.

Dat maakte voorzitter Danielle Muller dinsdag bekend tijdens de jubileumbijeenkomst van Betrokken Ondernemers Breda in het Grand Theatre. Meer dan 170 bedrijven en organisaties waren daar aanwezig om te netwerken en een inspirerende toespraak aan te horen van Herman Wijffels.

“Het moet een cadeau worden voor alle Bredanaars”, aldus Muller. Het bos is volgens boswachter Marcel Bouma toe aan een opknapbeurt. “Het trekt jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers, het heeft een enorme aantrekkingskracht.”

Door het veelvuldige ‘gebruik’ van het bos is wel een en ander aan vervanging toe. Parkeren, de infrastructuur, bankjes, picknicktafels. “Maar ook de entree van het Mastbos en dus de wegen, die stammen uit de jaren vijftig, en het Speelbos, waar jaarlijks 300-duizend mensen komen.”

Het 500 jaar oude bos fungeert volgens Douma als de groene long van Breda. Hulp is dus gewenst, aldus de boswachter in een pleidooi. “Het Mastbos verdient het. Het heeft ons en u nodig.”

Op de vraag wie van de ondernemers bereid is zich in te zetten, kregen Muller en de boswachter een volmondig ja.