Rahal Lamlih kan weer maaltijden uitdelen, nu aan de Markendaalseweg. foto Madieke Heesters
Rahal Lamlih kan weer maaltijden uitdelen, nu aan de Markendaalseweg. foto Madieke Heesters

SP verbijsterd over wegsturen Lamlih

Politiek

BREDA - De SP-fractie gaat woensdagavond het college aanspreken op de omgang met daklozenkok Rahal Lamlih. De kok zou dinsdag tijdens het uitdelen van gratis maaltijden aan dak- en thuislozen in de buurt van buurthuis De Meidoorn zijn weggestuurd  door de dienstdoende wijkagent.

"Naar verluid krijg hij ook nog te horen dat hij nergens eten uit mag delen zonder dat hij daar een vergunning voor heeft", aldus Bas Maes van de SP. Het wegsturen is opmerkelijk omdat de SP zich altijd hard heeft gemaakt voor Lamlih, die ook als lijstduwer op de SP-lijst stond bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

"De SP kan en wil niet geloven dat uitgerekend dit college, dat juist de mens centraal stelt, blij is met deze gang van zaken", zo gaat de SP het college voorhouden. De fractievoorzitter wil graag horen  dat het college afstand hiervan neemt. Ook zies Maes graag  een definitieve oplossing 'zodat Rahal Lamlih niet langer opgejaagd wordt'. "Hij is uitgegroeid tot een nationaal symbool van barmhartigheid. Laten we als Breda trots zijn op deze man!"

Tijdens het vragenuurtje bij de raadsvergadering van woesdag gaat Maes vragen of het college het goede werk van daklozenkok Rahal Lamlih erkent en wat er gaat gebeuren om tot een definitieve oplossing te komen? Daarnaast is het de SP-fractie ter oren gekomen dat Lamlih nog geen trekhaak heeft om zijn onlangs door SBS geschonken mobiele keuken mee te nemen naar zijn uitdeellocaties.