Teurwilg gezien van onder
Teurwilg gezien van onder (flickr)

Gemeente Breda gaat vier wilgen snoeien in Markdal en in Vallei

BREDA - Als de weersomstandigheden het toelaten gaat de gemeente van maandag 17 tot en met woensdag 19 november vier treurwilgen snoeien in het Markdal en in Vallei.

Het snoeien is een maatregel om te voorkomen dat de takken te lang en te zwaar worden, waardoor ze kunnen afbreken. Daarnaast hangen een aantal takken ver over de weg. De gemeente snoeit de bomen in een cyclus van vier jaar.


Het stuk weg waar de te snoeien wilgen staan wordt afgesloten, dit om doorgaand verkeer in de straat te vermijden. Alle woningen blijven gewoon bereikbaar. Wel vraagt de gemeente de bewoners om zo min mogelijk gebruik te maken van de auto, zodat zij de werkzaamheden zo snel en veilig mogelijk kunnen uitvoeren.

Voor de meeste bomen geldt, dat deze al eerder sterk zijn teruggesnoeid. De wijze waarop dit is gebeurd heet kandelaberen. Een van de bomen is nog niet gekandelaberd. Hiervoor is nu een vergunning aangevraagd en verleend. Bij deze snoeimaatregel worden alle dunne takken tot op de dikke gesteltakken terug gesnoeid.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief