foto Peter Visser

Oefenpot NAC tegen KV Mechelen eindigt in gelijkspel

BREDA - NAC heeft donderdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen KV Mechelen. In het Rat Verleghstadion zag de kersverse hoofdcoach Eric Hellemons Marts Seuntjens en Kingsley Boateng scoren voor zijn ploeg.

NAC begon de eerste helft sterk. De 1-0 kwam na een pass met de hak van Matic naar El Allouchi. Diens voorzet belandde  op het hoofd van Seuntjens, die raak knikte. De bezoekers kregen daarna kansen via Veselinovic, maar die vond Ten Rouwelaar op zijn weg. Nog voor rust kwam NAC op 2-0. Dit keer was het Seuntjens met de assist, waarna Boateng afrondde.

NAC begon de tweede helft met drie wissels. Noppert, Hooi en Suk vervingen Ten Rouwelaar, Falkenburg en Matic. Een kwartier later verving Oguzhan De Roover. Stand-in doelman Noppert veroorzaakte een strafschop, die vervolgens door Matthys werd gemist.

De Mechelse doelpunten kwamen even goed. Kosanovic bleek twee keer trefzeker. Tussendoor kreeg NAC wel kansen op het vergroten van de voorsprong. Onder meer Seuntjens vond daarbij de doelman van de bezoekers op zijn weg.