Logo bredavandaag.nl
De uitreiking van de certificaten.
De uitreiking van de certificaten. (Eveline Slijngaard)

247 certificaten bieden scholieren Stedelijk Gymnasium toegang tot buitenland

BREDA - In de aula van het Stedelijk Gymnasium Breda zijn vrijdagmiddag onder grote belangstelling 247 erkende talencertificaten uitgereikt. Doordat de niveaus van deze certificaten internationaal erkend zijn, kunnen leerlingen ook rechtstreeks toegelaten worden tot een buitenlandse universiteit.


De certificaten hebben een classificatiecategorieën van het Europees Referentie Kader, die in heel Europa gelden. De niveaus lopen van A1 (laagste) tot  C2. Door deze standaardisering weet iedereen in Europa wat een leerling/student kan met een bepaald certificaat.

Het Stedelijk Gymnasium reikte vanmiddag 7 certificaten voor Spaans uit op A2 niveau. Deze leerlingen hebben dit niveau geheel buiten het normale curriculum om behaald.  Daarnaast waren er voor de eerste keer Goethe Duits certificaten, maar liefst 38 op B1 niveau.

Voor Frans waren er DELF scolaire diploma’s, 33 keer B1 en 8 keer het hogere B2 niveau en voor Engels werden er maar liefst 161 certificaten Cambridge English uitgereikt, waarvan 44 op het allerhoogste CPE niveau.

“Het Stedelijk blijft ook de komende jaren investeren in deze extra talendiploma’s, die een welkom extra zijn op het CV en testimonium van haar leerlingen”, aldus de school, die voor het eerst zo'n tien jaar geleden begon met lessen die naar deze certificaten leiden. Destijds was Engels de eerste taal waarin de leerlingen zich konden bekwamen.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief