Melissa Boekelman als duwster met Marije van Huigenbosch in de tweemansbob.
Melissa Boekelman als duwster met Marije van Huigenbosch in de tweemansbob. Bobteam Huigenbosch

Wereldprimeur Boekelman als remster in viermansbob

Sport

BREDA - Een persooneelstekort bij de viermansbob van Jurriaan Wesselink bracht de Nederlandse stuurman zaterdag bij de Bredase atlete Melissa Boekelman. Na wat droge oefeningen in de garage ging ze zondag in Igls als eerste vrouw ter wereld als remster mee in de viermansbob. “Het was ontzettend gaaf.”

De afdaling met de drie mannen ging goed, laat ze weten vanuit Oostenrijk. “Het was wel even spannend omdat ik überhaupt nog nooit de viermansbob heb aangeduwd. We hebben gisteren in de garage het ‘laden’ zoals dat heet geoefend, maar op ijs gaat het natuurlijk allemaal ontzettend snel. Ik stond op positie drie wat betekent dat je vanaf de zijkant op de bumper en dan in de slee springt. Daarna komen de piloot en degene die op positie twee zit. En dan blijf je op de rand hangen en als de vierde is ingesprongen, roept hij down en ga je met zo'n allen zitten.”

Het team van Wesselink eindigde tevreden als 21e tussen een keur aan teams met World Cup ervaring. Wesselink stuurt pas sinds een jaar de vier. Boekelmans debuut in de viermansbob volgde op een succesvolle week met de tweevrouwsbob met Marije van Huigenbosch. De twee eindigden twee keer als vierde plaats in Oostenrijk.

Boekelman combineert sinds enkele jaren het kogelstoten in de zomer met het bobsleeën in de winter. Afgelopen winterspelen was ze in Sotsji aanwezig als reserve.

Over een week volgt al weer de volgende wedstrijd. Dan staat het duo aan de start bij de Europacup in La Plagne.