Vier van de genomineerden.
Vier van de genomineerden.

Prijs voor beste startende ondernemer van NHTV

Economie

BREDA - De NHTV reikt op donderdag 20 november de NHTV Entrepreneurship Award uit aan de beste startende ondernemer van NHTV. Het is de eerste keer dat de award uitgereikt wordt.

Uit ongeveer 20 aanmeldingen zijn de beste 8 ondernemingen geselecteerd en genomineerd voor de strijd om de NHTV Entrepreneurship Award 2014. Deze acht ondernemingen bestaan uit NHTV- studenten van verschillende NHTV-opleidingen. “Het zijn leerlingen die al bezig zijn met een onderneming of bezig zijn met het opstarten van een onderneming”, aldus een woordvoerder van NHTV. Voorwaarde voor nominatie was dat de studenten in elk geval van plan moeten zijn binnen een jaar te beginnen met hun bedrijf.

De acht genomineerden zijn TVWI, Vriendinnendeals.nl, Wolfshoeve training VOF, Split Polygon, Flourish, Ofcourz, Sproutfund, UP - Artist branding & image coaching. De studenten die zich hebben aangemeld hebben een gesprek gehad met deskundigen over hun plannen. “Op basis daarvan zijn ze geselecteerd.”

De ondernemingen worden door een jury beoordeeld op basis van originaliteit, innovativiteit, haalbaarheid en het verdienmodel. Er wordt ook wordt een publieksprijs uitgereikt, op basis van video’s van pitches. Drie ondernemingen mogen zich live pitchen tijdens de middag. De winnaar krijgt steun van Starterslift en Inventure, de NHTV-afdeling die ondernemerschap stimuleert.

Het invoeren van de Award vloeit voort uit de aandacht voor ondernemerschap die jer sowieso is. “Er is gebleken dat veel studenten bezig zijn met ondernemerschap en er wordt een minor ondernemerschap aangeboden. De docenten die daar mee bezig zijn willen niet dat het daarmee eindigt. Deze Award is een mooie manier om er een vervolg aan te geven.”

Tijdens de ‘Awardceremonie’  geeft oud-NHTV-student Guido Weijers een sketch over ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken.