Afbeelding
Basile Lemaire

Raadslid zoekt identiteitsgegevens vervelende hangjongeren Prinsenbeek

Politiek

BREDA - Raadslid en bewoner van Prinsenbeek Basile Lemaire probeert via Facebook achter de namen te komen van een stel vervelende hangjongeren in zijn dorp. Met deze gegevens wil hij zorgen dat de jongeren en de ouders van de kwajongens worden aangesproken op hun gedrag.

Het gaat om overlast op het speelveld bij de ingang van kinderdagverblijf Bellefleur en de Scouting Prinsenbeek. Hier zouden al geruime tijd een stel hangjongeren zitten. Volgens CDA-raadslid Lemaire bestaat de groep uit ongeveer 20 jongens en meisjes, in de leeftijd van 14 tot 24. Zij veroorzaken volgens hem overlast door wietgebruik, vernielingen, vuurwerk, brandjes, vervuiling en intimidatie van kinderen en ouders.

Het raadslid heeft inmiddels uitvoerig gesproken met het kinderdagverblijf. Dat had al eerder de politie ingeschakeld. Naast de politie zijn volgens Lemaire nu ook de stadsmarinier, jongerenwerk en wijkzaken betrokken om het probleem op te lossen.

Jongerenwerk wil graag de  namen van de hangjongeren weten zoadat zij de ouders en de jongeren kunnen aanspreken op de overlast. Lemaire helpt actief mee met het vinden van deze personen. Niet alleen als raadslid, maar ook als betrokken bewoner van Prinsenbeek. "Sommige mensen durven deze namen misschien niet door te geven aan de politie of jongerenwerk, vandaar dat ze dat ook via mij mogen doen." Volgens het raadslid komen de jongeren uit Prinsenbeek, Tuinzigt en zelfs Rucphen.

Mensen kunnen contact opnemen met Basile Lemaire via basile@basilelemaire.com of via zijn Facebook.