foto Peter Visser

NAC verliest kansloos en zakt verder in de problemen

BREDA/DEVENTER - NAC heeft zaterdagavond een belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kansloos verloren. In Deventer werd het 2-0 voor de thuisploeg. NAC creƫerde niks en staat nu nog vaster op de vijftiende plek op de ranglijst. Er moet iets gebeuren in Breda, wil de ploeg zich rechtstreeks handhaven.

In de eerste helft werd het pijnlijk duidelijk waar aan het NAC allemaal ontbreekt. De ploeg kwam niet verder dan twee zwakke schoten op het doel van Go Ahead en een paar verdwaalde voorzetten die geen ontvanger kende. Ook de verdediging ging weer een paar keer behoorlijk in de fout. De eerste goal kreeg de club uit Deventer cadeau van Kenny van der Weg.

Geklungel in de verdediging
De jonge verdediger, die afgelopen week nog gecomplimenteerd werd over zijn spel van de laatste duels door trainer Eric Hellemons, ging in de fout toen hij een bal wilde aannemen in de zestien. De bal gleed van zijn voet af en kon opgepakt worden door Jules Reimerink. Die bleef rustig en schoof de  bal onder Jelle ten Rouwelaar door: 1-0.

Na een klein half uur spelen was het oud NAC-speler Alex Schalk die de 2-0 maakte. Na een mooie aanval van de thuisploeg raakte hij de bal volledig verkeerd, maar zag hem toch in het goal verdwijnen. Ook bij deze treffer zag de verdediging er niet lekker uit. Go Ahead Eagles kon te makkelijk de vrije man vinden en Remy Amieux struikelde over zijn eigen voeten.

Na rust probeerde NAC nog terug te komen in de wedstrijd, maar zonder succes. Go Ahead Eagles liet NAC wat meer aan de bal, wetend dat de uitploeg niet gevaarlijk kon worden. Een keer leek dat fotut te gaan voor de Deventenaren. Invaller Kingsley Boateng werd door Adnane Tighadouini vrijgespeeld, maar faalde zoals zo vaak dit seizoen. De aanvaller maakte het dit keer wel bont door vol over de bal heen te maaien.

Domme rode kaart
Tien minuten voor tijd werd Mats Seuntjens van het veld gestuurd door scheidsrechter Ed Janssen. Seuntjens was niet bij het spel betrokken, maar de grensrechter gaf aan dat aanvaller de rode kaart verdiende, omdat hij een trappende beweging zou hebben gemaakt.

Door de 2-0 nederlaag verliest NAC de aansluiting met plaats vijftien. De concurrentie komt allemaal later in actie dit weekend, maar nu al is het gat drie punten met nummer vijftien ADO Den Haag. Wil NAC zich rechtstreeks handhaven in de Eredivisie moet er nog veel gebeuren. Met nog vier wedstrijden te gaan voor de winterstop lijkt het verstandig dat de club al gaat kijken naar mogelijke versterkingen. Scorendvermogen en een stabiele verdediging ontbreken nu.