Afbeelding
flickr

Geen extra stagevergoeding voor oudere werkloze Bredanaar

Politiek

BREDA - Het college ziet niets in het plan van de PvdA om een Meestersbeurs in het leven te roepen voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Met de beurs zouden oudere werkzoekenden de kans krijgen om een half jaar stage te lopen met behoud van uitkering. Na afloop zou de werkzoekende een vergoeding krijgen van 150 euro per maand.

Het stadsbestuur zegt dat de gemeente Breda al een eigen leer-werk traject heeft dat ook geschikt is voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. Een vergoeding voor het doen van een werkstage past volgens het college niet in hun visie op re-integratie. “We zijn van mening dat Bredanaars met een gemeentelijke uitkering voor wie nog geen werk beschikbaar is geacht worden te werken aan hun eigen ontwikkeling. Vanuit dat perspectief is het niet passend om een vergoeding te bieden”, zo schrijft het college in haar antwoord.

In de antwoorden aan de PvdA staat verder dat Breda streeft naar een gecoördineerde werkgeversbenadering. Werkgevers in West-Brabant hebben meerdere malen aangegeven dat hier behoefte aan is. Gemeentes en UWV zouden hierbij op regionale schaal hun producten en regelingen aan te bieden.

De organisatie Talent Plus wordt in het Regionaal Platform Arbeidsmarkt West-Brabant uitgenodigd om te bezien in hoeverre netwerken aan elkaar gekoppeld kunnen worden ten behoeve van de doelgroep van 50 jaar en ouder.