Afbeelding
flickr

Politie zoekt jonge helden die straatrover achtervolgden

Politie

BREDA - De politie is op zoek naar twee scholieren die hebben geholpen bij het oppakken van eens straatrover. Het slachtoffer wil het duo bedanken voor hun kordate optreden.

Houdt de dief!
Op de Generaal Maczekstraat werd woensdagmiddag een 47-jarige vrouw bestolen van haar handtas die in haar fiestmand lag. De straatrover ging er na de diefstal op de fiets vandoor richting de Paul Windhausenweg, daarbij achtervolgd door de luid om hulp roepende vrouw.

Ter hoogte van een middelbare school schoten twee jongens, vermoedelijk scholieren, de vrouw te hulp en zetten de achtervolging in. Een van de jongens rende achter de straatrover aan, die vervolgens zijn fiets dumpte en te voet verder ging. Tijdens zijn vlucht heeft hij uiteindelijk de tas van de vrouw laten vallen. Er bleek niks uitgehaald te zijn.

Aanhouding
De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon even later op de Wilhelminasingel alsnog worden aangehouden. De fiets die hij achterliet, is voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte zit voor verder onderzoek en verhoor in de cel.

Wijkagent Jan van Gils bezoekt vandaag twee middelbare scholen om te achterhalen wie de scholieren zijn geweest die de vrouw hebben geholpen. Zowel de politie als de vrouw willen de jongens graag bedanken voor hun hulp.