wegwerkzaamheden
wegwerkzaamheden

Viandenlaan gedeeltelijk dicht wegens werkzaamheden

Algemeen wegwerkzaamheden

BREDA - De gemeente begint vanaf volgende maand met het aanpassen van de voetgangersoversteekplaats bij de Viandenlaan. De oversteekplaats wordt breder gemaakt, waardoor de straat gedeeltelijk wordt afgesloten. De werkzaamheden beginnen 1 december en duren naar verwachting één week.

De bestaande voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de nieuwe school wordt aangepast om de verkeerssituatie aan de Viandenlaan veiliger te maken. Om de uitvoering hiervan mogelijk te maken sluit de gemeente de Viandenlaan tussen het Schoolakkerplein en de Dillenburgstraat af voor de periode van één week. Daarna volgt de afwerking van de trottoirs. Dit heeft geen consequenties voor het verkeer.

Het andere gedeelte van de Viandenlaan blijft bereikbaar voor het publiek. Omdat de rijrichting in het gedeelte Dillenburgstraat en Ginnekenweg wordt omgedraaid, is dit deel van de Viandenlaan bereikbaar vanaf de Dillenburgstraat. De omleiding van de Viandenlaan wordt middels borden aangegeven. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via het Schoolakkerplein. De tijdelijke afsluiting heeft geen invloed op de busverbinding van Veolia.