Koning Willem-Alexander op bezoek bij KMA.
Koning Willem-Alexander op bezoek bij KMA. NLDA

'Verrassingsbezoek' koning Willem-Alexander aan Defensie Academie

Algemeen KMA

CENTRUM - Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Het was het eerste bezoek van Willem-Alexander als koning aan Breda. 

"Tijdens zijn bezoek sprak de Koning met cadetten en adelborsten, staf en medewerkers van de Defensie Academie over het ontsluiten van de kennis en het aanbod van de NLDA voor Defensie, maar ook daarbuiten", aldus een woordvoerder van de Nederlandse Defensie Academie. Ook de gevolgen van internationalisering voor het militair onderwijs en de betekenis voor de krijgsmacht en de NLDA van technologische ontwikkelingen kwamen aan de orde.

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA)  verzorgt in Breda bij de KMA voor Defensie de initiĆ«le officiersopleidingen, het hoger loopbaanonderwijs, de begeleiding op het gebied van leiderschapsontwikkeling en taalvaardigheid voor zowel militair- als burgerpersoneel. Daarnaast verricht de Nederlandse Defensie Academie wetenschappelijk onderzoek voor Defensie en de samenleving.

Een bezoek aan de KMA was toevalligerwijs ook een van de laatste openbare activiteiten van destijds Koningin Beatrix.