De prijswinnaars van de Singelloop 2014.
De prijswinnaars van de Singelloop 2014. Wijnand Nijs

Burgemeester Peter van der Velden benoemd tot ereburger van Breda

Politiek

BREDA - Burgemeester Peter van der Velden is benoemd tot ereburger van Breda. De vertrekkende burgervader kreeg als bewijs hiervan de zilveren erepenning van de stad uit handen van Hanneke van Maanen, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

De inzet van Van der Velden voor mens, samenleving en stad was voor college en raad aanleiding om hem tot ereburger te benoemen. Tijdens een speciale raadsvergadering nam Peter van der Velden ook afscheid van de gemeenteraad

Het ereburgerschap wordt hem verleend voor zijn rol als verbinder tussen college en raad, zijn werk als ambassadeur en boegbeeld van Breda, zijn voortrekkersrol in de ontwikkeling en de samenwerking van de regio West-brabant, zijn rol als burgervader en voor de belangrijke stempel  die hij gedrukt heeft op de openbare orde en veiligheid en de aanpak van de criminaliteit in Breda en regio.

Van der Velden gaat per 1 januari 2015 aan de slag als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amarant Groep en als voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap U.A.