Afbeelding

Grote Kerk maakt zich op voor kerstmanifestatie 2014

Cultuur

BREDA  - De enigste kerstmarkt in binnenstad van Breda wordt dit jaar voor de 22e keer gehouden in de Grote Kerk van Breda. Op 14 december zal het gebouw weer het middelpunt zijn van kerstbomen, -ballen en kransen.

Het bijzondere aan de kersmanifestatie in de Grote Kerk is volgens Willem van der Vis het feit dat alle standhouders producten aanbieden die ze zelf hebben gemaakt. “Je ziet daardoor heel veel handmade producten zoals kerstkaarten en houten kerststallen.”

Vanaf 11.00 uur wordt de kerstsfeer verder verhoogd door kerstmuziek van koren en orkesten. Zo zal er muziek klinken van onder andere harmonieorkest Abdera, het Opleidingsorkest Cecilia Princenhage, Orkest Nieuwe Veste Plus, La Banda en het Smartlappenkoor Lappen vol Smart.

Om 14.30 uur bespeelt Stadsbeiardier Paul Maassen de beiaard. Het  Steunfonds Vrienden van de Grote Kerk is op de manifestatie prominent aanwezig met een kraam waar koffie, chocolademelk en gluhwein te koop is en natuurlijk kunt u ook Vriend van de Grote Kerk worden.

De kerstmanifestatie in de Grote Kerk vindt plaats op 14 december van 10.30 tot 17.00 uur.