Afbeelding

Politie vindt grote hoeveelheden harddrugs in Bredase woningen

Politie aanhoudingen

BREDA - De recherche in Helmond heeft een onderzoek afgerond naar de handel in verdovende middelen. Hierbij zijn ook vier mannen uit Breda aangehouden. Twee van hen zitten nog vast en worden gezien als hoofdverdachten in de zaak.

Verkeerscontrole
Het onderzoek kwam aan het rollen nadat de politie op vrijdagavond 25 juli twee mannen aanhield bij een verkeerscontrole op de Churchilllaan in Gemert. Bij de 25-jarige man uit Gemert en de 24-jarige man uit Bakel troffen agenten diverse soorten drugs aan, waaronder xtc-pillen, speed en amfetamine.

Bij verder onderzoek in de woning van de bestuurder trof de politie diverse wapens en drugs aan. Zo werden zwaarden, messen, een luchtbuks, kruisbogen, een werpster, een rambo-mes en harddrugs in beslag genomen.

Bredanaar
De recherche kwam uiteindelijk ook op het spoor van een 26-jarige man uit Breda die veel in het huis van een familielid in Eindhoven verbleef. Omdat hij ervan werd verdacht dat hij vanuit beide woningen in drugs handelde, werd hij op 12 november aangehouden in zijn huis in Breda. Agenten troffen daar onder meer GHB, amfetamine, MDMA-kristallen, 4F-poeder en  en XTC-pillen aan.

Het onderzoek werd voortgezet en leidde naar een andere woning in Breda. Agenten zijn daar gaan posten en zagen vorige week woensdag twee mannen naar buiten komen. Het tweetal uit Breda bleek een grote hoeveelheid hennep bij zich te hebben. Tijdens het doorzoeken van de woning trof de politie ook hier illegale substanties aan. Tijdens de doorzoeking kwam een 24-jarige man uit Breda de woning binnen. Hij bleek één van de gebruikers van het huis te zijn en werd ook aangehouden. De man had 226 XTC-pillen en een groot geldbedrag bij zich.

Meer aanhoudingen
Van de in totaal zeven aangehouden verdachten zitten de twee mannen uit Breda van 24 en 26 jaar nog vast. Zij worden gezien als de hoofdverdachten in de zaak. De overigen zijn heengezonden met een proces-verbaal. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.