Afbeelding
stadsfotograaf

Na ereburgerschap Breda ook Provinciepenning voor burgemeester (video)

Politiek

CENTRUM - Peter van der Velden is benoemd tot Ereburger van de provincie Noord-Brabant. De burgemeester ontving tijdens zijn afscheid in de Grote Kerk de Provinciepenning van de commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Peter van der Velden kreeg afgelopen vrijdag de hoogste onderscheiding van de provincie in handen. Donderdag werd hij tijdens een bijzondere raadsvergadering al benoemd tot Ereburger van de stad. De burgemeester van Breda mocht de Provinciepenning in ontvangst nemen vanwege zijn grote bijdrage voor het openbaar bestuur en zijn samenbindende kracht in het westelijke deel van Noord-Brabant. De commissaris van de Koning omschrijft van der Velden als een man met een hart voor Brabant; verbindend, aimabel en een toegankelijk bestuurder met een grote persoonlijke inzet.

Peter van der Velden is burgemeester geweest van Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. Hij werkte daarvoor ook voor de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer en de socialistische fractie van het Benelux parlement. In zijn geboorteplaats Bergen op Zoom was hij fractievoorzitter van de PvdA.

De scheidend burgemeester gaat per 1 januari aan de slag als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amarant Groep en als voorzitter van de Coƶperatie Werk en Vakmanschap U.A.

Bekijk ook de video van het afscheid van burgemeester van der Velden in de Grote Kerk.