De foto waarmee Bas van der Sanden de wedstrijd won.
De foto waarmee Bas van der Sanden de wedstrijd won. Bas van der Sanden

Bredanaar wint kampioenschap onderwaterfotografie Oosterschelde

Cultuur

BURGH-HAAMSTEDE- Bas van der Sanden heeft het onderwaterfotokampioenschap gewonnen. De Bredanaar won met zijn foto van de rode naaktslak de eerste prijs, een duikcomputer.

De wedstrijd werd georganiseerd door het Nationaal Park Oosterschelde en de Nederlandse Onderwatersport Bond. Ze hopen hiermee meer aandacht te krijgen voor de Nederlandse onderwaterwereld.

Naast dat Van der Sanden zaterdag de prijs ontving werd hij flink in het zonnetje gezet. Volgens juryvoorzitter Jack de Vries was dit de mooiste foto. “Er zitten prachtige foto’s bij, die erg geschikt zijn om de rest van Nederland te laten zien hoe mooi het onderwaterleven van de Oosterschelde is. Er kan echter maar een foto winnen.”

De jury bestond uit de voorzitter van de Nederlandse Onderwatersport Bond Jack de Vries, burgemeester van gemeente Schouwen-Duiveland Gerard Rabelink, voorzitter van het Nationaal Park Oosterschelde Siebe Kramer, onderwaterfotograaf, WK-deelnemer Arco de Man en onderwaterbioloog Floor Driessen. Het onder de aandacht brengen van de Nederlandse onderwaterwereld is goed gelukt, aldus voorzitter Jack de Vries.  “De kleurrijke foto van Bas laat prachtig zien dat dit ook Nederland is.”

Het was de derde keer dat het onderwaterfotografiekampioenschap georganiseerd wordt, er waren zo’n negentig inzendingen dit jaar. Het kampioenschap wordt gesubsidieerd door de provincie Zeeland.