Afbeelding

Nadine Broersen weer kandidaat voor sportvrouw van het jaar

Sport

BREDA -  De Dongense sportatleet Nadine Broersen, die sport bij AV Sprint is weer genomineerd om sportvrouw van het jaar in Breda te worden. Dat wordt 6 februari bekend in het Chassé Theater. De kanshebbers zijn al wel duidelijk, de jury heeft de nominaties voor Sportgala 2014 bekend gemaakt.

Onder de genomineerden een aantal oude bekenden. Zo zijn Nadine Broersen en René van Rijsbergen dit jaar weer genomineerd.  In 2013 werden ze al verkozen tot sportvrouw en sportman van het jaar. Nadine Broersen is al vaker in de prijzen gevallen. Ze heeft drie keer de prijs voor beste sportvrouw gewonnen en in 2009 werd ze sporttalent van het jaar. Dit jaar maakt Nadine Broersen een grote kans om te winnen. Ze is begin dit jaar wereldkampioen geworden op de vijfkamp indooratletiek.

De genomineerden komen uit tien verschillende takken van sport.

Categorie sportman: Roy Meyer (judoka), Pieter Braun (baanatleet), René van Rijsbergen (snookerkoning)

Categorie sportvrouw: Myrte Goor en Nadine Broersen (beide atleten) en Bell Berghuis (snowboardster).

Categorie sporttalent: Karlijn Adank (hockey), Daan Baks (schaatsen) en Perla Nieuwboer (tennis).

Categorie sporter met beperking: Luna Jansen (rolstoel atlete), Elke van Achterberg (rolstoelschermster), Jordy van Wingerden (baan atleet)

Categorie sportploegen: Voetbalteam Baronie dames 1, het hockeyteam van Push heren 1 en de damesploeg van AV Sprint.

De jury gaat onafhankelijk uitmaken wie er tijdens het Sportgala in de prijzen vallen. De jury bestaat uit oud-en huidige sportjournalisten Peter van Bergen, Jacques Hendriks, Addo Sprangers, Piet Klijs en Yadran Blanco.