Nouwens Transport Heilaar Noord
Nouwens Transport Heilaar Noord Nouwens

Nouwens Transport investeert twee miljoen in farma warehouse

Economie

BREDA - In februari 2015 start Nouwens Transport Breda met de bouw van een specialistisch warehouse voor de farma-industrie. De bouw van de opslag en de aanschaf van een naastgelegen terrein vergt een investering van bijna 2 miljoen euro. Afhankelijk van de wensen van de klanten levert de nieuwe hal zo’n drie tot vijf arbeidsplaatsen op.

Het warehouse, dat in juli 2015 klaar moet zijn, krijgt twee verschillende temperatuurzones en in totaal 1.500 palletplaatsen. De hal wordt 1200 vierkante meter groot en 12 meter hoog. Voor Nouwens is deze investering een logisch vervolg op de stap die hij iets meer dan twee jaar geleden zette. “We zijn destijds op zoek gegaan naar een niche. Al vrij snel werd duidelijk dat dit de farma werd.”

Het vervoer van medicijnen is sinds oktober van dit jaar aan strengere Europese regels gebonden. Waar in het verleden medicijnen nog met een gewone vrachtwagen vervoerd mochten worden, moeten farmaceutische producten nu in een temperatuur gecontroleerde wagen worden vervoerd. Ook de opslag moet aan die strengere regels voldoen. “Nu geldt voor een deel van de regels een gedoogsituatie, maar binnen twee jaar is dat voorbij. Wij spelen in op de vraag van farmabedrijven naar een totaaloplossing voor het vervoer van medische goederen van deur tot deur.”

Het nieuwe gebouw wordt geplaatst op het terrein van Nouwens op industrieterrein Heilaar-Noord, waar het bedrijf al een volledig verwarmde en beveiligde loods met 3.000 palletplaatsen heeft staan. Het nieuwe gebouw voldoet aan de meest stringente regelgeving en certificering, aldus Nouwens. “Daarnaast krijgt het temperatuurgecontroleerde gebouw LED-verlichting, zonnepanelen en een uitstraling die past bij de functie: clean en strak.”

Nouwens keek in eerste instantie naar het aanpassen van het bestaande pand. “Dat bleek nogal omslachtig en veelomvattend. Vandaar dat we besloten hebben door te pakken. Het betekent wel dat we een naastgelegen terrein van 3000 vierkante meter hebben moeten kopen. Dat gaat dienst doen als parkeerplaats.”

De stap om een warehouse voor een specifieke nichemarkt te bouwen, is er een die past in de strategie van Nouwens Transport, stelt de directeur Dennis: “In onze markt moet je blijven bewegen en innoveren. Wij specialiseren onszelf in de niches waarin we meerwaarde kunnen bieden. Naast healthcare is dat bijvoorbeeld ook high-tech transport waarvoor we al een warehouse hebben met de hoogste veiligheidseisen.”

Nouwens Transport Breda dat sinds 1997 bestaat, heeft zo’n 60 medewerkers en een  wagenpark van 40.