Afbeelding

Wandelende neven zamelen 34302 euro in voor hersenonderzoek

Algemeen

BREDA - De Bredase neven Freek en Tim Haverman hebben vooralsnog 34302 euro opgehaald voor Stichting Stop Hersentumoren en de Hersenstichting Nederland. Dat maakten ze bekend aan het eind van een daverende avond als besluit van hun wandeltocht naar Portugal voor hun eigen stichting Wereld zonder Kopzorgen.

In café De Bommel waren zo’n 200 vrienden, bekenden, sympathisanten en geïnteresseerden getuige van een avond vol emoties. Met korte filmpjes en gesprekjes op het podium keken de twee luchtig terug op hun wandeling, die begin juli begon in de Halstraat en half november eindigde in Cabo da Roca, Portugal.

Hun persoonlijk drive, hun moeders hebben te maken met de gevolgen van een hersentumor en een beroerte, bleek omgeturnd naar enthousiasme voor velen. Of zoals Mark van der Eijk, fondsenwerver van de Hersenstichting het verwoordde: “Het is ongelooflijk wat een aandacht zij hebben weten te genereren.” Ook gaf Van der Eijk aan dat de wandelactie hem en zijn collega’s motiveerden. “Dan kwam er ‘s ochtends weer een collega op kantoor ‘ze hebben weer een filmpje’.”

De opbrengst, die nog groeit door de opbrengst van de donaties in het café, de fooien die gegeven werden en bonnetjesacties bij verschillende AH’s, wordt gelijk verdeeld onder de stichtingen. Klaske Hofstee van Stop Hersentumoren sprak van een substantieel bedrag, dat besteed gaat worden aan concrete doelen.  “Het is een donatie die we niet dagelijks krijgen.”  

De stand voor dinsdagavond was iets meer dan 20.000 euro. Daar kwam dus nog iets meer dan 14.000 euro bij, onder meer door een veiling die meer dan 5000 euro op bracht.

De avonturen van Freek en Tim zijn terug te lezen via het blog dat ze bijhielden voor BredaVandaag. Meer over hun actie staat op hun website: www.wereldzonderkopzorgen.nl