Afbeelding
Bo Klaarwater

‘Houdoe en bedankt’: Veolia zet historische bussen in als afscheid

Algemeen

BREDA - Busbedrijf Veolia zet op 12 december historische museumbussen in om afscheid te nemen van Brabant. Busbedrijf Arriva neemt vanaf 14 december het busvervoer in West- en Midden-Brabant over van Veolia.

Op de bussen van Veolia staat inmiddels 'Houdoe en Bedankt!' te lezen als ze van en naar de remise rijden. In de bussen hangen posters om de reizigers te bedanken.

Het afscheid van Veolia is het gevolg van de aanbesteding van de provincie. Tijdens de beoordeling van de biedingen van busbedrijven in de provincie kreeg Arriva meer punten dan busbedrijf Veolia. In eerste instantie dacht Veolia gewonnen te hebben, maar toen werd er een oude formule gebruikt in plaats van de juiste formule. Veolia moest verdwijnen uit Brabant.

"Er wordt in volle gang besproken hoe het personeel overgaat en verschillende afspraken vast te leggen om op 14 december een goede overgang te maken", vertelt woordvoerder van Veolia Piet van den Bosch. De bussen van Veolia gaan verdwijnen: "De bussen worden door vrijwilligers die graag in een bus rijden naar verschillende verzamelpunten gereden in Brabant."

De chauffeurs van Veolia ontvangen nog een bedankbrief en cadeau, voordat ze in dienst treden bij Ariva, aldus de woordvoerder.