Nieuw onderzoek Cornelis Joosstraat. foto Erik Eggens
Nieuw onderzoek Cornelis Joosstraat. foto Erik Eggens

10 jaar gevangenisstraf voor doodslag Cornelis Joosstraat

Politie

BREDA - Het gerechtshof in Den Bosch heeft een 41-jarige Somalische man veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor mishandeling van zijn vriendin en doodslag op een 56-jarige man uit Breda.

De steekpartij vond op 11 juli 2011 plaats in een woning aan de Cornelis Joosstraat in Breda. Buiten het slachtoffer was alleen de veroordeelde aanwezig in de woning. De verdachte zegt dat ze slachtoffer waren van een woningoverval, maar uit forensisch onderzoek blijkt alleen zijn DNA gevonden te zijn op het mes.

Het hof legt de man een gevangenisstraf op van tien jaar wegens mishandeling en doodslag. “Door iemand van het leven te beroven heeft de man zich schuldig gemaakt aan een zeer ernstig misdrijf. Bovendien rekent het hof hem zwaar aan dat hij zijn vriendin heeft mishandeld, eveneens met een mes”, aldus het hof. “Tijdens de zitting heeft de verdachte niet laten blijken het laakbare van zijn daden in te zien. Omdat de verdachte de medewerking aan gedragskundig onderzoek heeft geweigerd, kan het risico op herhaling niet goed worden ingeschat. Ten slotte is de man eerder met justitie in aanraking geweest.”

De Rechtbank van Breda sprak de man eerder vrij, maar het hof ziet de verklaring van de vrouw als betrouwbaar en het dossier voldoende aanvullend bewijs.