Afbeelding
Kim Kuijpers

Dronken meisjes mishandelen bewoonster Haagweg, politie zoekt getuigen

Politie mishandeling

 BREDA - Twee meisjes, vermoedelijk 17-19 jaar oud, hebben vrijdag net na middernacht een auto beschadigd en een 54-jarige vrouw mishandeld die de twee hierop aansprak. De politie zoekt getuigen. De twee worden verdacht van mishandeling en verlaten van een plaats ongeval.

Een 54-jarige vrouw werd zaterdag 6 december om 00.20 uur uit haar slaap gewekt vanwege een harde klap. Buiten zag ze dat er twee jonge vrouwen met hun fiets tegen een geparkeerde witte VW Up aangereden waren. De jongedames lagen bovenop de beschadigde auto en de fiets stond tegen de auto. De 54-jarige vrouw ging naar buiten om te kijken wat er exact aan de hand was. Omdat het gedrag van de twee dronken vrouwen tot nog meer schade aan de auto leidde, sprak ze het tweetal aan. De vrouw werd vervolgens mishandeld, waarbij haar bril sneuvelde. Het duo ging er vervolgens vandoor en kon niet meer achterhaald worden. De mishandelde vrouw deed aangifte. De eigenaar van de beschadigde auto is door de politie verzocht om ook aangifte te doen.

De ene jonge vrouw reed op een donkerkleurige damesfiets met een bagagebak boven het voorwiel. Ze was blank, ongeveer 18 jaar oud en circa 1,75 meter lang. Ze droeg haar blond lange haar in een staart. Ze ging gekleed in een donkerblauwe jas met capuchon/bontkraag en droeg een spijkerbroek. 
De andere vrouw reed op een donkerkleurige damesfiets. Zij was rond 17 jaar oud en iets kleiner, ongeveer 1,65 meter. Ook zij had lang, blond haar. Ze droeg een jack (kleur onbekend) met capuchon bontkraag. 
Volgens het slachtoffer waren beide vrouwen stevig onder invloed van alcohol.