NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle
NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle Peter Visser

NAC wint eindelijk weer en tankt vertrouwen

BREDA/LEEUWARDEN - Voor het eerst in negen wedstrijden heeft NAC weer eens de drie punten gepakt in een Eredivisieduel. In Leeuwarden was één doelpunt genoeg voor de overwinning. Het was de eerste zege voor trainer Eric Hellemons. Na de pijnlijke nederlaag tegen FC Utrecht van vorige week, waren de blijdschapskreten van de spelers alsof NAC de beker had gewonnen.

Hoewel het spel wederom niet was om over naar huis te schrijven, kon NAC wel met een voorsprong de kleedkamer in dit keer. In de wedstrijd tegen Cambuur zorgde Erik Falkenburg voor de enige treffer voor rust. Na een klein halfuurtje zette een sterk spelende Sepp de Roover de bal voor en kon Falkenburg de 0-1 binnenkoppen, nadat Cambuur-keeper Leonard Nienhuis mis stompte.  Omdat beide ploegen niet meer gevaarlijk werden, ging NAC voor het eerst sinds 18 oktober met een voorsprong rusten.

Het was de ploeg uit Leeuwarden die in de tweede helft flink aan de poort aan het rammelen was, maar niet tot scoren kwam. NAC liet zich inzakken en zorgde er daarvoor dat de thuisploeg vol op de aanval kon spelen. Schoten van Schet en Rusnák gingen maar net voorlangs en een kopbal van Ogbeche eindigde in de handen van Jelle ten Rouwelaar. De scherpte, of het geluk, dat de afgelopen weken ontbrak bij NAC, was er nu wel. Dat, en het matig en inefficiënte spel van Cambuur, zorgde er voor dat NAC voor het eerst in 9 (!) wedstrijden weer de drie punten pakte in een wedstrijd.

Door de overwinning van zaterdagavond staat NAC nu zestiende op de ranglijst. De nummer zeventien Heracles komt morgen nog in actie en kan de Bredanaars weer passeren. Volgende week krijgt NAC die andere club uit Friesland op bezoek, sc Heerenveen. De wedstrijd begint om 18:30 uur.