Afbeelding

Wereld Zonder Kopzorgen: 'Samenzijn, het mooiste dat er is'

Column

COLUMN - Afgelopen week bereikte onze actie ‘Lopen voor een Wereld Zonder Kopzorgen’ zijn finale in Café de Bommel in Breda. Op dinsdag hadden we een benefietavond georganiseerd waar tijdens een veiling meerdere artikelen onder de hamer gingen. Ook maakten we aan het eind van de avond ons eindbedrag bekend; 35.000 euro!

Onze moeders
Voor ons was het een fantastisch mooie avond waar veel vrienden en familie naar toe waren gekomen. Zo waren er ook een aantal nieuwe Santiago vrienden helemaal naar Breda gereden. De Bommel, alweer helemaal versierd met de jaarlijks terugkerende kerstverlichting aan het plafond, was een sfeervol decor en maakte dat het, ondanks de drukte, toch een intiem feestje werd.

De avond begon rustig. Maurijn de Vries was de veilingmeester en samen opende we de avond door in het eerste half uur te luisteren naar de Hersenstichting en de stichting STOPhersentumoren.nl, een interview met ondergetekenden en een filmpje van onze moeders.

De moeders hadden een dag eerder een filmpje ingesproken, omdat Teske, mijn stiefmoeder, er die avond zelf niet bij kon zijn. Ze zat thuis en kon meekijken via een webcam die we geïnstalleerd hadden. Het beeld was niet denderend goed, maar toch, ze had het gevoel dat ze er bij was.

Het is mooi om te zien dat er zoveel warmte vanuit de mensen komt op dit soort avonden. Het is een avond geworden om niet te vergeten. Machtig mooi! Zoveel vrienden en familie die naar de Bommel kwamen om ons te feliciteren, mee te doen met de loterij en te bieden op veilingitems.

We willen iedereen bedanken voor alle steun, support en donaties! We kijken terug op een mooi half jaar, ondanks het slechte nieuws rondom Teske. Het is een dubbel gevoel. Maar zo zie je dat slecht nieuws ook veel mooie momenten met zich meebrengt.

Bedankt en tot ziens!
Hiermee hebben we onze voetreis afgesloten. We gaan weer door naar een nieuw project of avontuur. Wat dat is? Nog geen idee. We laten het allemaal een beetje op ons afkomen. In de decembermaand gaan we lekker thuis zijn, bij de familie. Dat is op dit moment voor ons belangrijk.

Vanuit een koud Breda wensen wij onze moeders en de rest van Breda een mooie decembermaand. Bedenk goed dat samenzijn het mooiste is wat er is. Samen met vrienden en familie. Geniet er van! En tot snel, kom gezellig even langs bij de Bommel voor een bakkie koffie.

Groeten,

Freek Haverman.
Lees hier alle avonturen van de voetreis van Freek en Tim richting Portugal.