Afbeelding
Freek de Swart

Mogelijke aangifte tegen gemeente wegens kapvergunning De Rith

Politiek

BREDA - Een inwoner van De Rith wil mogelijk aangifte doen tegen een medewerker van de gemeente wegens vermeend sjoemelen met vergunningen. Dit blijkt uit een interne mail die de raadsgriffier op 3 december heeft rondgestuurd naar alle fractievoorzitters. Uit de memo, in handen van BredaVandaag, blijkt verder dat het stadskantoor zelf ook een onafhankelijk feitenonderzoek is gestart.

Onjuiste informatie
De klacht van de bewoner van De Rith gaat over een vergunning voor het kappen van drie eiken en een houtwal. In de door het stadskantoor gepubliceerde informatie over de vergunning staan wel de drie eiken vermeld, maar niet de houtwal. Hierdoor zouden buurtbewoners en raadsleden onjuist zijn geïnformeerd over de aangevraagde vergunning.

Het onderwerp wordt aanstaande maandag besproken tijdens het fractievoorzittersoverleg. Dit na een verzoek van D66-fractievoorzitter Paul de Beer. Hij had samen met de loco-secretaris, fractievoorzitters Jos Koniuszek van GroenLinks en Boaz Adank van de VVD al eerder een gesprek over de onjuist gepubliceerde informatie.

Eigen onderzoek
Het stadskantoor is inmiddels bezig met een eigen onderzoek over de gang van zaken rondom de kapvergunning. Hierbij worden gegevens die van belang kunnen zijn voor een eventueel strafrechtelijk onderzoek veilig gesteld, zo staat er te lezen in de mail. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een andere afdeling binnen de gemeente.

Adank laat in een reactie weten dat het feitenrelaas van het stadskantoor over de zaak aanleiding geven om de kwestie te behandelen in het fractievoorzittersoverleg. Hij vermoedt niet dat er opzet in het spel is. “Ik ga voorlopig niet uit van fraude, daarvoor zijn de stukken ook door teveel handen gegaan.”