foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Stichting Tientjes kandidaat Appeltjes van Oranje

Algemeen

BREDA - Stichting Tientjes is geselecteerd als kandidaat voor de 2e ronde van Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds bekroont hiermee drie succesvolle sociale organisaties of initiatieven die sociaal-economische kansen van mensen versterken zodat zij meer en makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij.

De Stichting Tientjes is één van de 40 overgebleven kandidaten in Nederland. De stichting is een vrijwilligersorganisatie die mensen helpt die door wat voor oorzaak dan ook niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen. Tientjes stimuleert deze mensen door van hun passie en talent werk te creëren.

De prijs  bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Nederlandse publiek kan meestemmen op een stichting in de regio. Stemmen is mogelijk vanaf maandag 8 december tot 14 december.

Het thema van het Oranje fonds 2015 is 'Beter voor Elkaar'. Voor de 13e keer reikt Koningin Maxima de Appeltjes van Oranje uit, dit keer in mei 2015.