Afbeelding

Prinsenbeekse filmmaker zoekt ‘filmboerderij’ in omgeving Breda

Cultuur

BREDA - Circle Films is op zoek naar een boerderij waar de nieuwe speelfilm Waldstille van Martijn Maria Smits opgenomen kan worden. De opnames van de film gaan plaatsvinden in februari/maart 2015 in de regio Prinsenbeek-Breda. De boerderij waar naar gezocht wordt hoeft niet in perse in Prinsenbeek te liggen. Hij mag ook één uur van Breda afliggen.

De keuze voor de regio vloeit voort uit de herkomst van Maria Smits: De regisseur van de film is zelf geboren in Prinsenbeek. "Hij kent het gebied en het verhaal leent zich voor deze regio, ook heeft de regisseur al een bepaald beeld kunnen vormen in deze omgeving", aldus Sophie van Caenegem van Circle Films.

Waldstille gaat over een man die een aantal jaar na een tragische gebeurtenis terugkeert in zijn geboortedorp om daar weer in contact te komen met zijn kind. Hij verblijft in deze periode bij zijn ouders op de boerderij.

Naar deze boerderij zoekt de producent. De filmmakers hebben voorkeur voor een vrijstaande boerderij met een erf en bijgebouwen. De boerderij moet tenminste één stal of schuur hebben, het liefste met vrij uitzicht over akkers en weilanden. De woning moet een ouderwets uiterlijk hebben, bijvoorbeeld met wandtegels, plavuizen en schroten. De boerderij wordt twee of drie weken gebruikt voor opnames. Voor de huiseigenaar is een onkostenvergoeding beschikbaar.

Waldstille wordt een bioscoopfilm en wordt ook door de VPRO uitgezonden.

Heeft u een boerderij die voldoet aan deze eisen of heeft u tips? Mail dan naar veravandesandt@gmail.com