Afbeelding
Alicia Levi

Alicia Levi: van het conservatorium in Rotterdam naar de muziekstudios in LA

Cultuur

BREDA - Dat je nooit te groot kan dromen bewijst de Bredase Alicia Levi. De 23-jarige student aan het conservatorium in Rotterdam stuurde op goed geluk wat muzieksamples op naar grote muziekstudio's in Amerika. Niet lang daarna zat ze in het vliegtuig richting L.A.

Marcella Araica
Een reactie, dat was waar Levi in eerste instantie op hoopte toen ze haar soundcloud opstuurde naar NARS Records. “Marcella Araica is mijn held en grote voorbeeld. Ze is een van de weinige vrouwelijke sound-engineers in een niet heel geëmancipeerde wereld.” Het team van NARS was zo onder de indruk van het werk van Levi dat ze meteen werd uitgenodigd in de studio. Een hele eer, want NARS is de plek waar onder andere Diddy en Timbaland hun platen opnemen.

“Ik was ontzettend blij toen ik een bericht terugkreeg met een uitnodiging. Ik vroeg me wel af hoe ik hierop moest reageren.” Na wat mails heen en weer vloog ze naar de studio. Daar mocht ze de eerste dagen alleen meekijken. “De derde dag werd ik aan het werk gezet achter de knoppen en mocht ik samenwerken met Danja."

LA
Hierna vloog ze ook nog richting LA naar een andere studio, die ook de thuishaven is van onder andere artiesten als Chis Brown, Beyoncé en Mary J. Blige. “Het zijn twee panden naast elkaar waar zo’n zeven studio's zitten. Hier werken songwriters en enigineers dagelijks aan tracks die worden gebruikt door beroemde artiesten."

Na haar ervaring in Amerika heeft Levi besloten om te stoppen met haar opleiding in Rotterdam. “Ik zie mezelf niet meer klassieke muziek van Bach analyseren en dagenlang theorieboeken doorbladeren, ik volg mijn hart.” Ze is dan ook bezig met het regelen van een werkvisum zodat ze een werkstage kan volgen bij een van de muziekstudio's. “In de tussentijd blijf ik gewoon tracks opsturen om zo te laten zien wat ik kan. Ik ben er sowieso altijd welkom en ga zeker terug!”

Keuzes
Bij een werkstage zal ze moeten kiezen tussen het kleine NARS Records in Miami en de grote muziekfabriek in LA. “De studio in Miami is misschien wat gezelliger en voelt meer als een familie. De studio in LA werkt wel voor veel meer artiesten en heeft meer mensen in dienst.” Levi hoopt dat haar producties binnenkort gebruikt worden door grote artiesten als Chris Brown en Mary J. Blige. “Ik moet mezelf bewijzen en dat is wat ik ga doen!”