Afbeelding
flickr

Speelhuislaan maakt zich op voor Rekoorpoging en kerstfeest in Charles Dickens-stijl

Cultuur

BREDA - De Speelhuislaan in de Belcrum verandert 13 december in een kerstsprookje van Charles Dickens. De straat zal op die datum namelijk het speelterrein zijn van theatervoorstellingen, kerstkraampjes, zangkoren en een heuse Rekoorpoging.

Rekoor
Meer dan 350 zangers en zangeressen hebben zich al aangemeld voor het Rekoor, oftewel het langste koor ooit in Breda. Organisator Lisette Spee rekent erop dat er uiteindelijk 400 mensen gezamenlijk het lied Down to the river to pray zullen zingen. “Omdat de Speelhuislaan nog niet helemaal af is zal de rij van koren een klein knikje moeten maken. Zolang iedereen elkaars hand vast had loopt het Rekoor niet in gevaar.” De lint van zangers en zangeressen zal een lengte hebben van ongeveer 400 meter.

Theater en zang
Het feest in de Speelhuislaan begint om 14:00 uur met een kerstmarkt, workshops, theater en muziek. Dit alles zal aangekleed worden in de stijl van de Christmas Carol van Charles Dickens. “Denk aan hoge hoeden, platte petten, jurken en capes. We willen het gevoel van London City uit 1900 creëren”, aldus Spee. Mocht het weer tegenzitten, ook voor een plaatselijk sneeuwbui wordt gezorgd.  Sneeuwballengevechten behoren dus absoluut tot de mogelijkheid.

Bekijk het hele programma op de site van Expeditie Belcrum. Koren die nog mee willen doen aan Rekoorpoging kunnen zich hiervoor nog opgeven.