Afbeelding

Breda komt in actie voor Serious Request

Cultuur

BREDA- Ook dit jaar komt Breda weer in actie voor Serious Request. In de stad zijn verschillende acties voor de jaarlijkse 3FM kerstactie. Tijdens Serious Request sluiten drie 3FM dj’s zichzelf op in een glazen huis zonder eten. Ze maken dan een week lang radio met als doel het onder de aandacht brengen van een stille ramp. Dit jaar voeren de dj’s actie voor vrouwen in oorlogsgebieden die slachtoffer zijn van seksueel misbruik.

De Serious Mom Workout
De Serious Mom Workout is een landelijke actie begonnen in Haarlem. Op zaterdagochtend 20 december gaan zwangere vrouwen en moeders door het hele land tegelijkertijd sporten in de buitenlucht. Wat het weer ook mag zijn, de workout gaat door.

Het streefbedrag van de actie is 2000 euro. De Serious Mom Workout start om 9.30 uur op het grasveld voor het T-huis in het Valkenbergpark en duurt een uur. Alle vrouwen en moeders mogen deelnemen aan de actie. Na de actie wordt er geproost op een sportieve ochtend en een mooi eindbedrag.

Serious Ambtenaar
De actie Serious Ambtenaar is alweer in volle gang. De vierde editie van de actie staat voor SAmen met de SAmenleving: met Nederlandse ambtenaren, organisaties en individuen die een rol spelen in de publieke en private sector bundelen ze de krachten.

Enthousiaste professionals zetten hun expertise in en de opdrachtgevers wordt gevraagd een adviesopdracht in te dienen en 5000 euro te doneren aan Serious Request. De 8 tot 10 professionals gaan in maart 2015 twee dagen werken aan het oplossen van de door de opdrachtgever ingediende adviesopdracht.

Door mee te doen aan de actie steun je de slachtoffers van seksueel geweld, krijgen organisaties een waardevol advies en als professional werk je aan een uitdagend vraagstuk.

H.O.O.G. in Para
Op zaterdag 20 december wordt het voormalige poppodium Para weer in het teken van de livemuziek. Speciaal voor Serious Request hebben de regionale bands, Joris Dee, Moonlit Minstrels, Awash en Lost Lions of India, muziekstukken geschreven. Tijdens Hands Of Our Girls in Para is nachtburgemeester Martijn de gastheer. Hij gaat de optredens op zijn eigen manier aankondigen.

De bands zullen naast de speciaal geschreven nummers ook andere nummers spelen. Na de optredens komt DJ Willem Jongeneelen nog plaatjes draaien voor het goede doel. De avond begint om 19.30 en is afgelopen rond 2 uur ‘s nachts.

Serious Rescue
Van 20 tot en met 22 december zet de reddingsbrigade uit heel Nederland zich in voor de actie. Ook Breda doet dit jaar weer mee. Serious Rescue is een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem. De reddingsboten leggen dan een afstand af van zo'n 90 kilometer. 

In totaal doen er 45 boten mee uit 40 verschillende reddingsbrigades. De reddingsbrigade Breda vaart mee met twee boten, waar 16 leden van de brigade in zitten. De actie zamelt geld in door sponsoren. Zo heeft de reddingsbrigade Breda lege flessen ingezameld en werd er een sponsorzwemavond gehouden. 

Ook een actie voor SR2014?
Mail de redactie via onze contactpagina.