Afbeelding
Joost van Buul

Chassé Theater in race voor Theater van het jaar

Cultuur

BREDA - Chassé Theater is in de race voor de titel Theater van het jaar. Deze jaarlijkse award wordt toegekend door de leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP).

Naast Chassé Theater zijn Theater De Meervaart (Amsterdam), Parktheater (Eindhoven), De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen (Groningen), Schouwburg Het Park (Hoorn), Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk) en Luxor Theater (Rotterdam) genomineerd voor de Theater van het Jaar Prijs 2014. T

Tijdens de VVTP Theaterbeurs op maandag 26 januari 2015 in het Beatrix Theater in Utrecht wordt de prijs uitgereikt. De VVTP-leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

De VVTP bestaat uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten die samen ca. 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. Afgelopen jaar was de titel voor het Zaantheater. Toen was ook Chassé genomineerd.