Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

35 huishoudens Voedselbank krijgen straf wegens kerstdiner

Algemeen

BREDA - 35 huishoudens hebben van de Voedselbank Breda een rode kaart gekregen omdat zij niet zijn komen opdagen tijdens het kerstdiner afgelopen dinsdag. De in totaal 85 personen krijgen tot en met 1 juli 2015 geen non-food producten meer en mogen niet meer mee doen aan externe acties .

Op 9 december organiseerde Rotary Club Breda Zuid het jaarlijkse kerstdiner voor mensen die gebruik maken van de Voedselbank. In Restaurant Paradijs Bouvigne was eten gemaakt voor 250 gasten. “De mensen moesten zich opgeven en dan komt er een schifting, er willen namelijk veel mensen meedoen”, vertelt Anita van Pelt van de Voedselbank in Breda. De teleurstelling was groot toen bleek dat er 85 mensen die zich hadden opgegeven niet kwamen. “Er waren veel mensen geweest die in hun plaats hadden willen komen eten,” vertelt Van Pelt.

De rode kaart was nog niet eerder uitgedeeld. “De voorgaande jaren ging het altijd goed. Er waren enkele mensen die niet op kwamen dagen, maar zeker geen 85,” vertelt Van Pelt. Met het uitdelen van de rode kaart wil de voedselbank een signaal af geven. Niet alleen voor de 35 huishoudens, maar ook om een gelijke situatie in de toekomst tegen te gaan. Volgens Van Pelt is het niet alleen jammer voor de mensen die mee hadden willen eten, maar ook voor de organisatie. “Het is zuur. De organisatoren en het restaurant hebben ontzettend hun best gedaan.”

Ondanks dit voorval was het volgens Van Pelt een geslaagde avond. “De mensen die erbij waren hebben genoten.”