Afbeelding

Vier permanente camera’s Belcrumzijde Breda Centraal 'snel' geplaatst

Algemeen

BREDA - Aan de noord-zijde van Breda Centraal komen vier permanente camera’s te hangen, meldt de woordvoerder van de gemeente. Vanaf palen worden de camera’s gericht op het openbaar gebied rond het station.  

De vier camera’s aan de noordzijde kosten samen €15.000. Ze worden binnenkort opgehangen. Wat de kosten van de camera’s aan de zuidzijde kosten is nog niet bekend. “Deze kosten worden verwerkt in het project Via Breda”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

De precieze datum dat de vier camera’s worden geplaatst is volgens de woordvoerder nog niet bekend, maar er is wel duidelijk dat het binnenkort gaat gebeuren. De camera’s aan de zuidzijde van het station komen daar pas begin 2016, vanwege de werkzaamheden die er de komende maanden nog zijn aan die kant van het station.

De camera’s rond het station zijn niet nieuw. Verschillende camera’s rond het stationsgebied hangen er al heel lang, zelfs al voordat er camera’s in het uitgaansgebied van Breda geplaatst werden, aldus de woordvoerder. “De camera’s maken deel uit van het VAST-gebied waar extra aandacht is voor veiligheid.” Dat er nieuwe camera’s op worden gehangen bij het station is bij de commissie al duidelijk gemaakt in verschillende raadsvergaderingen.