Afbeelding
Pepijn Nagtzaam

Praxis verrast Asielzoekerscentrum De Koepel met versierde kerstbomen

Algemeen de Koepel

BREDA - Praxis Breda heeft een compleet versierde kerstboom geschonken aan het Asielzoekerscentrum De Koepel in Breda. De Praxis doneert de boom omdat de bouwmarkt vindt dat iedereen een gezellige Kerst verdient.

De Praxis is vorig jaar begonnen met het schenken van kerstbomen aan lokale goede doelen. Het bedrijft doet dit omdat niet iedereen is in staat om zelf een kerstboom aan te schaffen. In totaal heeft de Praxis 141 bomen weggegeven in Nederland.  

Vorig jaar kozen de winkels zelf het goede doel, dit jaar mochten de klanten van Praxis kiezen naar welk goede doel kerstbomen gingen. Bij Praxis Breda waren er heel veel stemmen voor het AZC De Koepel. Winkelmanager Erik Stoltenborgh: “Wij vinden dat AZC De Koepel deze compleet versierde kerstboom verdient, omdat een prachtig verlichte kerstboom zou kunnen zorgen voor een lichtje in het donker en een beetje plezier voor al die lieve kinderen van asielzoekers,” aldus Stoltenborgh.

Linda Gouldbourne van AZC De Koepel gaf aan erg blij en verrast te zijn met de prachtige kerstboom: “Hartstikke fijn dat ook aan deze mensen, die alles hebben achter gelaten, wordt gedacht. Dat geeft weer wat moed en plezier in het leven. Hij staat op een plek waar de bewoners en de kinderen hem vanuit de woonruimte kunnen zien.”